• Aktuelt/
  • Kan jeg føre regnskapet mitt selv i Fiken?

Kan jeg føre regnskapet mitt selv i Fiken?

Sep 10Sola Regnskap
Ja det kan du!
Fiken er et regnskapssystem som er laget for at du skal klare å føre regnskapet ditt selv. MEN du må ville det, du må sette av tid til det og du må være genuint interessert i det. Om du her kan svare at du ikke er klar for å ofre din dyrebare tid på det så er vårt råd at du ikke bør kaste regnskapsføreren på dør

Regnskap er mer enn bilagsføring. Det er lover og regler for hva som kan fradragsføres, både skattemessig og momsmessig. Det er rapportering, det er lønnskjøring, det er skattemelding, det er årsregnskap og en masse annet spennende. Fiken hjelper deg langt på veg her også dersom du har interessen. Likevel kan det være trygt å ha en regnskapsfører i bakhånd til å hjelpe når noe floker seg til - og det vil det garantert gjøre.

Regnskap er forståelse for Debet og Kredit, Regnskap er forståelse for forskjellen på balansekonto og resultatkonto og hvilke egenskaper disse har. Resultatet "nulles ut" ved hver årsslutt og differansen føres mot egenkapitalen i balansen. I Balansen ligger verdiene helt til du gjør noe med dem. De må enten bli innbetalt eller utbetalt via banken - eller de må føres i resultatet for å "forsvinne". Skattemessige fradrag eller inntekter må føres i resultatet for å få "effekt" på regnskapet ditt.

I årsregnskapet og skattemeldingen må du ha et forhold til dette når de ulike rapporteringene til myndighetene skal avklares. Både til tallene, men også hvilke skjemaer som skal leveres inn. Hva om fradrag er glemt eller hvordan beregnes skatten? Hvordan lager man notene? Her kan det være trygt å få hjelp av noen som liker dette.

Få hjelp av en regnskapsfører som har erfaring med Fiken - så du kan føle deg trygg på at du betaler riktig skatt og at du har fått de fradragene du har krav på.